Enterprise Content Management on Mac OS X Server

Today I have an article posted on a Swedish Macsite called www.macpro.se which focuses on professional Mac-users. It explores the concept of ECM and points out the open-source solution Alfresco as a good alternative for Mac-users. Unfortunately the big ECM-vendors in the market do not support Mac OS X on the serverside.

Idag har jag artikel om avancerade dokumenthantering publicerad på sajten www.macpro.se

Alternativen för ECM på Mac OS X Server är tyvärr inte jättemånga. Dock börjar förutsättningarna för detta komma i och med att Apple anammar fler och fler standarder. Idag går det t.ex. att köra såväl Oracle som Sybase som databasmotor och som applikationsserver för J2EE fungerar t.ex. JBoss bra. Med Apples Unix-baserade operativsystem är Macen igen aktuell även för affärskritiska lösningar som jag ser det. XServe är också klart konkurrenskraftig vad gäller pris och prestanda jämfört med t.ex. motsvarande server från Dell. Open source-plattformen Alfresco är idag ett mycket bra alternativ för de som vill ha en ECM-plattform med officiellt stöd för Mac OS X Server.

Share

1 kommentar

  1. Hej Alexandra!

    Jag har skrivit en förfrågan till dig i gästboken. Vet inte om det är så att du inte har tid/inte vill ställa upp och svara på några frågor eller om du helt enkelt inte läst mitt lilla inlägg. Jag gör i alla fall ett sista försök… 🙂 Skulle bli väldigt tacksam om det gick att ordna. Vill du det inte så respekterar jag självklart det.
    Tack på förhand och trevlig sommar!

    Med vänlig hälsning
    Johanna

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.